CEO Moneyveo стала модератором дискусії на конференції «Digital Change & Customers – Цифрові зміни і клієнтський сервіс»

17.08.2021

12 серпня відбулася міжнародна конференція «Digital Change & Customers – Цифрові зміни і клієнтський сервіс». CEO Moneyveo Альона Андронікова виступила модератором панельної онлайн-дискусії «Про пісочницю, RegTech, про те, як учасники бачать розвиток небанківських фінансових компаній (МФО) та їх регулювання».

Представники НБУ, банків, небанківських фінансових компаній – серед яких і Moneyveo, – керівники українських і міжнародних фінустанов обговорили законодавчі й технологічні зміни, оновлення регуляторних вимог та оцінили перспективи розвитку фінтеху на різних ринках.

Відкриваючи дискусію, Альона Андронікова підкреслила, що сьогодні regtech є напрямом фінансової галузі, який стрімко розвивається. CEO Moneyveo переконана: регуляторні технології є важливим містком між бізнесом і регулятором.

Дискусія почалася з обговорення стимулювання Нацбанком розвитку небанківських фінустанов. Представник НБУ Сергій Савчук зазначив, що завдання регулятора – створити правовий режим, за якого кращі ідеї та кейси компаній могли б реалізовуватися з найменшими перешкодами. Він також нагадав про підготовку законопроєкту, який надаватиме гравцям ринку право відкривати організації з ліцензією одразу на різні види фінпослуг.

Зі свого боку, начальник управління фінансовими компаніями департаменту нагляду за ринком небанківських фінансових послуг НБУ Олександр Залєтов спростував інформацію про те, що Нацбанк планує скоротити кількість гравців небанківського фінсектора. Регулятор вважає, що свою діяльність будуть припиняти лише ті установи, які не дотримуються законодавства.

У рамках зустрічі виступив провідний fintech-фахівець центрального банку Вірменії Арсен Арамян. Він розповів про поточний етап цифрової трансформації своєї країни. Саме зараз у Вірменії розробляється глобальна стратегія для комплексних перетворень. У її рамках на рівні всієї держави впроваджується система цифрової ідентифікації осіб. Зокрема невдовзі цифровий паспорт будуть використовувати в більшості сфер діяльності.

Модератор дискусії Альона Андронікова наголосила, що Вірменія та Україна мають багато спільного у процесі розвитку ринку фінпослуг:

«Вважаю, всім нам буде корисно обмінятися досвідом, запозичувати один в одного інновації, технології, які згодом можна впровадити в розвиток сфери».

Спікери також обговорили способи і методи захисту прав споживачів, аналізували освітні програми, спрямовані на підвищення рівня фінансової грамотності споживачів послуг, та спілкувалися на тему готовності українських fintech-компаній до експансії зовнішніх ринків. На думку директора AVENTUS UKRAINE Володимира Довгаля, вихід представників вітчизняного фінтеху на нові ринки можливий за умови подальшої підтримки владою ініціатив на зразок Закону «Дія.City». При цьому в розвиток сектора потрібно залучати інвестиції і зменшити відтік за кордон українських талантів.

Довідка. Міжнародну конференцію «Digital Change & Customers – Цифрові зміни і клієнтський сервіс» організовано фінансовим клубом «БАНКИРЪ» за підтримки: Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства фінансів України, Асоціації українських банків (АУБ). Партнери заходу: Українська асоціація платіжних систем (УАПС), Всеукраїнська асоціація Фінансових компаній (ВАФК), Незалежна асоціація банків України (НАБУ) та ін.

Сума:
Термін:
1 день до 30 днів
Повернути до дати :
До сплати :
Проценти, грн:
Всього до повернення :

Наведена інформація не є кредитним калькулятором у розумінні Постанови НБУ від 05.10.2021 №100. Щоб отримати доступ до відомостей про всі види споживчих кредитів, їх істотні характеристики та кредитний калькулятор, перейдіть до розділу "Кредитні продукти".

до 30 днів
Повернути до дати : 0
До сплати : 0
Проценти, грн: 0