COO Moneyveo розповів на конференції про впровадження компанією digital-стратегії

31.07.2020
Сума (грн)
Термін (дн.)
Відсотки
Всього
Оформити кредит

30-го липня COO компанії Moneyveo Сергій Сінченко виступив на конференції «Payments Revolution 2020: Ідеальний Шторм», організованій Асоціацією ЄМА. Він розповів про досвід розробки і втілення компанією digital-стратегії.

Еволюція мікрокредитування

Конференція була присвячена ситуації на українському фінансовому ринку до та під час карантину у зв’язку з розповсюдженням COVID-19. Окрім Moneyveo, участь у заході взяли представники ПриватБанку, «Укрпошти», NovaPay, Baker McKenzie, CTS Ltd тощо. Спікери обговорили виклики, з якими зіштовхнулися фінансові організації. А також поділилися досягненнями і планами щодо використання нової ситуації для розвитку і зростання.

Сергій Сінченко розповів про роль Moneyveo в еволюції мікрокредитування. У 2013 році компанія запустила в Україні перший сервіс, який почав видавати кредити через інтернет. Moneyveo розробила для нього власну скорингову систему, яка вміє навчатися та самовдосконалюватися. Програма аналізує заявки клієнтів і самостійно приймає рішення про видачу коштів. Участь співробітників Moneyveo у процесі оформлення кредитів зведена до мінімуму.

З моменту запуску сервісу відбулися суттєві зміни. Наприклад, якщо у перші роки процес отримання кредиту на moneyveo.ua міг тривати до 1 години, то у 2020 році він займає лише 1 хвилину. Зараз компанія має 2 основних продукти (короткостроковий та довгостроковий онлайн-кредити) і ще 3 готує до випуску. Протягом 2-ох останніх років реалізувала 20 продуктових фіч і продовжує розвиток та масштабування. Moneyveo створила процесний офіс, налагодила централізоване управління і працює над їхньої автоматизацією.

«Digital-стратегія – це водночас трансформація бізнес-культури, – говорить Сергій Сінченко. – Ще до карантину ми започаткували процесний підхід, налагодили ефективну систему керування процесами (BPMs), електронний документообіг, створили внутрішній корпоративний портал. Ми оцифрували систему компенсацій і бенефітів, а також проведення для співробітників онлайн-курсів, тренінгів і майстер-класів. Усе це спростило для нас перехід на дистанційний формат роботи, потреба в якому з’явилася після оголошення карантину».

На сьогодні Moneyveo працює в Україні та В'єтнамі. Водночас усі співробітники можуть працювати з будь-якої точки світу. Така організація робочих процесів, підкреслює операційний директор компанії, є оптимальною не лише в умовах карантину. Це зручно для сучасного працівника, який завжди має під рукою інтернет і мобільні технології, та для компаній, для яких дистанційні робочі місця означають додаткову оптимізацію ресурсів.

Рейтинг: 5 з 5 (Голосів: 1)

Кредит Menu