СЕО Moneyveo розповіла на GDPR Summit, як компанія захищає дані користувачів

09.10.2020

У середу, 7 жовтня, СЕО Moneyveo Альона Андронікова виступила на GDPR Summit Ukraine 2020. Вона презентувала учасникам стратегію досягнення балансу інтересів бізнесу і клієнта у питаннях захисту персональних даних.

GPDR SummitВсеукраїнський GDPR Summit пройшов у Києві в рамках європейського місяця кібербезпеки. Організаторами заходу виступили Українська міжбанківська Асоціація членів платіжних систем ЕМА і журнал PaySpace Magazine. На одному майданчику зібралися директори і топменеджери, бізнес-аналітики і юристи з банків та небанківських фінансових організацій, страхових, туристичних фінтех-компаній та інших. Провідні фахівці розповідали про практичний досвід впровадження протоколів GDPR у робочі процеси різних сфер діяльності. Спонсором заходу виступила компанія Moneyveo.

Альона Андронікова, СЕО Moneyveo, розповіла учасникам зустрічі про способи й інструменти захисту персональних даних користувачів найбільшого в Україні сервісу онлайн-кредитування.

«У 2019 р. ми активно включилися у процес впровадження в Moneyveo вимог GDPR, навіть незважаючи те, що наразі ряд його процедур до нас незастосовний. Для Moneyveo це інвестиція у стійке зростання бізнесу. Зараз ми постійно проводимо організаційні заходи в даному напрямку, додаючи нові опції, підвищуючи рівень безпеки. Вважаю, що захист персональних даних клієнтів – сьогодні мастхев для будь-якого бізнесу, який працює з базами даних. Це підвищує вартість і цінність компанії, а також є еталоном інформаційної гігієни на фінтех-ринку», – сказала СЕО Moneyveo Альона Андронікова.

Альона підкреслила, що Moneyveo приділяє велику увагу захисту даних споживачів. Компанія співпрацює з низкою асоціацій – ЕМА, ВАФК, АФІ, – мета яких – сприяти розвитку зручних і безпечних безготівкових платіжних інструментів і сервісів в Україні. Цим Moneyveo підвищує планку захисту прав клієнтів на всьому ринку.

«Також у нас є унікальний досвід співпраці з кіберполіцією, що допомагає швидше розкривати онлайн-злочини, – нагадала Альона Андронікова. – Moneyveo реалізує ряд проєктів корпоративної соціальної відповідальності, націлених на підвищення фінансової грамотності громадян. Зокрема, спільно з Міністерством цифрової трансформації ми запустили онлайн-курс «Кіберняні» на платформі «Дія. Цифрова освіта».

На технічні засоби захисту даних Moneyveo витрачає понад 33% свого ІТ-бюджету. Компанія щороку проходить незалежну перевірку інформаційної безпеки, розробки, ІТ-процесів і процесів обслуговування. У 2019 р. вона була єдиною на українському ринку мікрофінансування, хто отримав сертифікат безпеки PCI DSS Level 1. А в лютому 2020 р. рівень сертифіката був підвищений до PCI DSS Service Provider Level 1.

Moneyveo висуває жорсткі вимоги до безпеки в разі використання відомостей про клієнтів усередині компанії. Також вона встановила контроль за інформаційними потоками, реалізувала превентивні заходи від витоків і несанкціонованого доступу до даних.

У питаннях захисту даних користувачів неможливі компроміси. Звертаючись до онлайн-сервісу і довіряючи йому особисту інформацію, користувач повинен бути впевнений у своїй безпеці. Завдання компаній – підходити до цього питання з повною відповідальністю, постійно вдосконалювати свій рівень захисту.

5 жовтня на Третьому щорічному Міжнародному форумі «Кібербезпека – захистимо бізнес, захистимо державу» СЕО Moneyveo Альона Андронікова виступила з презентацією «Захист персональних даних: хто від цього виграє – бізнес чи клієнт?».

Сума:
Термін:
1 день до 30 днів
Повернути до дати :
До сплати :
Проценти, грн:
Всього до повернення :

Наведена інформація не є кредитним калькулятором у розумінні Постанови НБУ від 05.10.2021 №100. Щоб отримати доступ до відомостей про всі види споживчих кредитів, їх істотні характеристики та кредитний калькулятор, перейдіть до розділу "Кредитні продукти".

до 30 днів
Повернути до дати : 0
До сплати : 0
Проценти, грн: 0