CEO Moneyveo взяла участь у панельній дискусії Bank2Business у рамках конференції Access2Finance

06.10.2021

СЕО Moneyveo Альона Андронікова 29 вересня взяла участь у панельній дискусії Bank2Business, яка відбулася у рамках Access2Finance – всеукраїнської конференції, присвяченої кредитуванню МСБ. На заході обговорили перспективи фінансування малого та середнього бізнесу в Україні. Учасниками зустрічі також стали представники банків ПУМБ, Мегабанк та Укргазбанк та ін.

Під час свого виступу Альона Андронікова поділилася досвідом співпраці бізнесу з банківськими та небанківськими фінансовими установами. А також розповіла про перші кроки Moneyveo у новому для неї напрямі розвитку бізнесу – інвестуванні.

«Це великий успіх, адже ми – перша фінансова компанія, яка вийшла з таким продуктом на ринок облігацій. Банки придбали 37% від об'єму цінних паперів Moneyveo, інвестиційні фонди – 29%, пенсійні фонди та фізичні особи – 23%. У нас сформувався якісний диверсифікований портфель, тому на цьому ми не будемо зупинятися», – сказала Альона Андронікова.

Окрему увагу було зосереджено на проблемах фінансування МСБ. Учасники зустрічі прийшли до висновку, що, незважаючи на пандемію COVID-19, малий та середній бізнес залишається динамічним і перспективним сегментом, який диверсифікує ринок.

2021 рік прискорив розвиток кредитування МСБ. При цьому якщо у малому бізнесі відчувається брак фінансової грамотності та потреба в допомозі з боку великих досвідчених фінансових установ, то середній бізнес швидко адаптується до локальних і глобальних змін.

Серед учасників дискусії прозвучала думка про те, що малому бізнесу потрібно дати доступ до таких самих кредитних продуктів, якими користуються більші гравці. І банки, які вчасно почнуть співпрацювати з МСБ у цьому напрямі, отримають хороших клієнтів.

Загалом експерти погодилися з тим, що покращити фінансування МСБ допоможе діджиталізація банківської сфери, наявність вибору варіантів рішень для клієнтів та збільшення кредитних лімітів.

Сума:
Термін:
1 день до 30 днів
Повернути до дати :
До сплати :
Проценти, грн:
Всього до повернення :

Наведена інформація не є кредитним калькулятором у розумінні Постанови НБУ від 05.10.2021 №100. Щоб отримати доступ до відомостей про всі види споживчих кредитів, їх істотні характеристики та кредитний калькулятор, перейдіть до розділу "Кредитні продукти".

до 30 днів
Повернути до дати : 0
До сплати : 0
Проценти, грн: 0