Moneyveo

brogress-bar

Moneyveo розповідає, як зберігати персональні дані

24.01.2019
Сума (грн)
Термін (дн.)
Відсотки
Всього
Оформити кредит

left Захист персональних даних28 січня – Міжнародний день захисту персональних даних. Його приурочили до дати підписання в 1981 році Конвенції «Про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних». Свято заснували для нагадування про правила безпечного використання та зберігання особистої інформації, що дуже актуально в епоху розвитку інтернет-технологій.

Під час реєстрації та оформлення кредитів у сервісі Moneyveo користувачі залишають у ньому особисті відомості, в тому числі фінансові. Тому для нашої компанії захист персональних даних клієнтів – першочергове завдання, над яким ми працюємо постійно.

Як Moneyveo захищає персональні дані користувачів

Moneyveo – перша компанія, яка почала видавати в Україні кредити через інтернет. Зараз у нас понад 450 000 клієнтів, і особиста інформація кожного користувача moneyveo.ua максимально захищена:

1. Під час розробки нашої системи скорингу та ідентифікації користувачів були враховані всі вимоги законодавства України. Ми постійно вдосконалюємо score-систему, запобігаючи спробам шахраїв отримувати кредити у сервісі на чужі дані.
  2. Ми регулярно перевіряємо систему доступу до даних сервісу і не допускаємо появи у ній вразливостей.
  3. Сервіс Moneyveo відповідає вимогам міжнародного сертифікату про захист карткових і персональних даних PCI DSS (рівень 2).
  4. Для зберігання резервних копій інформації у сервісі використовується система шифрування даних.
  5. Без згоди клієнта ми не передаємо його дані третім особам. Умови нашого кредитного договору містять пункт про згоду на передачу даних бюро кредитних історій, факторинговим компаніям, правоохоронним органам.

Для посилення контролю в серпні 2018 року Moneyveo впровадила Mobile Score – перевірку надійності користувачів через знеособлені дані від провайдерів мобільного зв'язку Kyivstar та Vodafone. А в жовтні сервіс заблокував 99,99% видач кредитів на банківські картки, за якими неможливо визначити власників.

У компанії встановлена багаторівнева система доступу співробітників до даних. З осені 2018 року всі нові співробітники перед прийомом на роботу проходять перевірку служби безпеки. А працівники, які мають доступ до даних користувачів, додатково тестуються на поліграфі.

Правила безпечного зберігання і передання особистої інформації

Безпека даних залежить не тільки від провайдерів, але й від споживачів онлайн-послуг. Тому команда Moneyveo не втомлюється нагадувати своїм користувачам основні правила безпечного зберігання особистої інформації:

• Розміщуючи свої дані на відкритих онлайн-ресурсах, переконайтеся, що там вони будуть захищені від крадіжки.
  • Уперше реєструючись у будь-якому сервісі, не поспішайте надавати всі дані і документи, які він від вас вимагає. Проаналізуйте, чи справді всі вони потрібні для отримання даної послуги/товару? Якщо виникнуть сумніви, звертайтеся до поліції.
  • Як захистити особисті дані від шахрайства в інтернеті, читайте у статті Як МФО захищають інтернет-канали передачі даних?
  • Що робити, якщо гроші списалися, але не дійшли до адресата? Не панікуйте: це ще не означає, що вони потрапили до рук шахраїв. Можливо, сталася технічна помилка. Відповіді та поради у таких ситуаціях – у статті.
  • Також рекомендуємо прочитати про дзвінки й повідомлення, які не надійдуть від вашого банку. Це допоможе вам не потрапити на гачок зловмисників, які телефонують і під різними приводами намагаються виманити особисту інформацію у клієнтів фінансових установ.

left Особиста інформація

Коли дані користувачів будуть у повній безпеці

Компанія Moneyveo відповідально ставиться до питання зберігання даних своїх користувачів. Вона приділяє цьому завданню багато часу, сил і коштів. Проте є компанії, які не можуть гарантувати захист особистої інформації клієнтів.

Якби для всіх організацій у країні діяли загальні чіткі правила безпечного зберігання і передачі даних, ризикам можна було б запобігти. Громадяни країн Євросоюзу покладають надії у цьому питанні на General Data Protection Regulation (GDPR, Загальний регламент про захист персональних даних), який набув чинності 25 травня 2018 року. Ось деякі з його вимог:

• У договорі/згоді користувача повинно бути зазначено, яку саме інформацію про клієнта і для чого використовує сервіс.
  • Якщо в обробці даних застосовуються сторонні онлайн- чи офлайн-ресурси, у користувача повинна бути можливість погодитися або відмовитися від цього.
  • Даючи згоду на використання персональних даних, користувач повинен мати можливість відкликати згоду. У цьому випадку його дані мають бути вилучені з системи сервісу.
  • Відповідальність за безпеку персональних даних користувачів покладається не тільки на керівництво підприємства, а й на інших фахівців, які з ними працюють.

В Україні боротьба за збереження конфіденційної інформації далека від завершення. Поки у нашій країні не запровадять загальних прозорих правил на зразок GDPR, сміливо можна користуватися тільки послугами перевірених організацій і сервісів, таких як Moneyveo. Ми будуємо тривалі довірчі взаємини з клієнтами, і в цьому питанні безпеці персональних даних користувачів відведена вирішальна роль.

Рейтинг: 4.5 з 5 (Голосів: 2)