Керівник відділу навчання та розвитку персоналу в Moneyveo розповів про роботу з портфелем проблемної заборгованості

19.10.2020

У четвер, 15 жовтня, відбувся міжнародний форум, присвячений стягненню проблемної заборгованості. Поділитися експертною думкою на захід запросили Moneyveo – лідера українського ринку мікрокредитування. Анатолій Коваленко, керівник відділу навчання та розвитку персоналу компанії, виступив із презентацією «Психологія і технології стягнення в період пандемії».

Участь Moneyveo в форумі «Стягнення проблемної заборгованості».

Захід організувала компанія «Бізнес-Формат». Форум відбувся в режимі онлайн-трансляції. У ньому взяли участь керівники служб по роботі з проблемною заборгованістю банків, небанківських мікрофінансових організацій, факторингових компаній та інших підприємств, зайнятих в сфері стягнення.

Говорили про економічну рецесію, що настала у зв'язку з пандемією коронавірусу, і пов'язані з цим зміни на ринку. Учасники обговорювали найгостріші для фінансового сектора питання, дискутували, ділилися практичними кейсами і новими підходами в роботі.

Анатолій Коваленко підкреслив, що в такі складні періоди – коли багато підприємств припиняють свою діяльність і люди масово втрачають роботу – організації, що кредитують повинні докласти максимум зусиль, щоб допомогти своїм клієнтам пережити кризу.

Moneyveo дотримується українського та міжнародного законодавства, в т. ч. пов'язане із захистом прав людини. Компанія систематично проводить тренінги зі стрес-менеджменту і контролю якості роботи з проблемною заборгованістю, стежить за дотриманням в спілкуванні з клієнтами норм «Кодексу професійної етики» (розробленого ВАФК). Вона вимагає від співробітників, щоб загрози, психологічний тиск та інші неетичні методи впливу були відсутні в комунікаціях апріорі. Робота в компанії ведеться в площині юридичної допомоги та психологічної підтримки людини, яка допустила помилку в плануванні власних доходів і витрат.

Анатолій поділився з учасниками форуму досвідом впровадження інструментів ефективної комунікації з позичальниками. А також він розповів про трансформацію в Moneyveo системи навчання та розвитку персоналу в період пандемії, зокрема про запуск компанією власної академії бізнес-освіти Education Lab.

«Під час пандемії ми не тільки перевели своїх співробітників на віддалений режим роботи, а й налагодили процес навчання через сучасні онлайн-платформи. У т. ч. адаптували під новий формат існуючі інструменти – діалоговий мовний тренажер, вебквести та ін. А також нещодавно ми анонсували запуск в академії бізнес-освіти Education Lab Moneyveo першого зовнішнього навчального курсу «Ефективне стягнення простроченої заборгованості». В рамках триденної програми компанія буде ділитися зі слухачами власною експертизою в даному напрямку», – розповів Анатолій.

Moneyveo відкрита до комунікацій. Через спеціальну форму зворотного зв'язку на своєму сайті вона приймає звернення від клієнтів. Кожен, хто вважає, що співробітник компанії був з ним нечемним, може повідомити про це – і ситуацію буде виправлено.

У той же час компанія враховує всі можливі фактори, які можуть перешкодити клієнту вчасно закрити кредит. Так, у разі тимчасових фінансових труднощів, він може оформити пролонгацію – продовжити термін користування позиковими коштами. Також в Moneyveo діє безкоштовний 3-днейвний грейс-період – час після обумовленої в договорі дати оплати кредиту. Якщо кошти надходять в ці дні, компанія вважає, що платіж внесено вчасно, і анулює нараховані за них проценти. У разі необхідності Moneyveo пропонує клієнтам реструктуризацію заборгованості з розбивкою суми на частини і зупинкою нарахування процентів.

Нагадаємо: компанія Moneyveo уважно стежила за розвитком подій, пов'язаних із поширенням коронавірусу в Україні, і діяла на випередження. Як тільки в країні оголосили карантин, Moneyveo, не чекаючи вступу в силу законодавчих обмежень, скасувала у себе нарахування пені та штрафів.

Сума:
Термін:
1 день до 30 днів
Повернути до дати :
До сплати :
Проценти, грн:
Всього до повернення :

Наведена інформація не є кредитним калькулятором у розумінні Постанови НБУ від 05.10.2021 №100. Щоб отримати доступ до відомостей про всі види споживчих кредитів, їх істотні характеристики та кредитний калькулятор, перейдіть до розділу "Кредитні продукти".

до 30 днів
Повернути до дати : 0
До сплати : 0
Проценти, грн: 0