АУБ створила для небанківських фінустанов комітет із питань комплаєнсу та фінансового моніторингу

25.08.2021

Асоціація українських банків оголосила про створення Комітету АУБ з питань комплаєнсу та фінансового моніторингу небанківських фінансових установ. Його очолила генеральний менеджер з фінансового моніторингу компанії Moneyveo Зоя Нестеровська. До складу Комітету увійшли представники компаній, які надають різні види фінпослуг: кредитні, страхові, лізингові тощо.

Трансформація ринку фінансових послуг триває. Після того, як було прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг», для небанківських фінустанов (НФУ) розпочався етап активних перетворень. Перед ними постало завдання пристосуватися до нових умов, що означає врахування більш суворих вимог законодавства, адаптацію бізнес-процесів, продуктів тощо.

Щоб налагодити діалог між НФУ і регулятором, сприяти вдосконаленню норм законодавства і виявленню інструментів управління сектором, АУБ створила Комітет небанківського кредитування під керівництвом Альони Андронікової – СЕО найбільшої небанківської фінкомпанії в Україні Moneyveo.

А 19 серпня 2021 року відбулося перше засідання новоствореного Комітету АУБ з питань комплаєнсу та фінансового моніторингу небанківських фінансових установ, керівником якого призначено представника Moneyveo Зою Нестеровську.

«Для досягнення позитивних показників діяльності небанківських фінансових установ, одним із стратегічно важливих елементів є можливість відкритої співпраці між учасниками ринку та регулятором. Завдяки сприянню АУБ стає можливим формування концепції взаємодії НФУ, банків та НБУ як єдиного процесу, спрямованого на досягнення високих стандартів відповідності у сферах комплаєнсу та фінансового моніторингу», – прокоментувала Зоя Нестеровська.

У сучасних реаліях фінансовий моніторинг є невід’ємною складовою повсякденної ділової практики НФУ. Завдання новоствореного Комітету – сприяти врахуванню специфіки діяльності НФУ для вдосконалення чинного законодавства, виявлення найбільш ефективних інструментів вирішення завдань фінансового моніторингу та комплаєнсу. До складу нового колегіального органу увійшли представники компаній, які надають різні види фінпослуг – кредитні, страхові, факторингові тощо.

«Ми із задоволенням допомагаємо небанківським фінансовим установам взаємодіяти, співпрацювати, знаходити спільні точки дотику задля захисту своїх інтересів. Робота в Комітеті допоможе НФУ консолідувати зусилля у розв’язанні проблемних питань, вчасно адаптуватися до нових регуляторних умов. На сьогодні в АУБ вже функціонує Комітет з питань комплаєнсу та фінансового моніторингу для банків. Сподіваюся, ці два комітети будуть активно взаємодіяти і виступати єдиним фронтом для вирішення спільних проблем», – зазначив Президент Асоціації українських банків Андрій Дубас.
Сума:
Термін:
1 день до 30 днів
Повернути до дати :
До сплати :
Проценти, грн:
Всього до повернення :

Наведена інформація не є кредитним калькулятором у розумінні Постанови НБУ від 05.10.2021 №100. Щоб отримати доступ до відомостей про всі види споживчих кредитів, їх істотні характеристики та кредитний калькулятор, перейдіть до розділу "Кредитні продукти".

до 30 днів
Повернути до дати : 0
До сплати : 0
Проценти, грн: 0